hoofdpagina Contact met ons Naar de duikstekken Links naar anders duiksites Alle duikshops van nederland Help mee informatie over duikstekken te verzamelen Alle duikcentra en duikscholen van nederland


terug
BE / NAMEN / BARRAGE DE L'EAU D'HEURE
Plaats - Silenrieux
Gewijzigd door - eric op 13 November 2007

Log in om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties geplaatst, bent u de eerste?
Gelogde duiken op deze stek (getoond 5 van de 95 duiken)
Gelogde duiken bij Barrage de l'Eau d'Heure (totaal 95 duiken)
19410712141412840
janfebmrtaprmeijunjulaugsepoctnovdec


Temperatuur bij Barrage de l'Eau d'Heure (op basis van 79 waarnemingen)
2°c5°c6°c8°c11°c15°c20°c19°c18°c15°c10°c?
janfebmrtaprmeijunjulaugsepoctnovdec


Zicht bij Barrage de l'Eau d'Heure (op basis van 92 waarnemingen)
?
janfebmrtaprmeijunjulaugsepoctnovdec
 heel slecht  slecht  redelijk  goed  zeer goed
MOO waarnemingen
Totaal Onbe kend Niet gezien Zeld zaam Alge meen Mas saal
Esox lucius1 0 0 1 0 0
Perca fluviatilis1 0 0 1 0 0


Deze foto's zijn genomen door duikloggers:Deze foto is genomen door HyperIII op 11 Nov 2007 13:23

Geplaatst: 11 Nov 2007
KABOUTER

Barrage líEau díHeures is een gevarieerde duikstek, gelegen in het grootste watergebied van BelgiŽ. Het meer is gemakkelijk toegankelijk en biedt naast een groot aantal onderwaterobjecten ook een unieke onderwaterbiotoop. Barrage is zeker een duik waard.
Leuk in Barrage líeau díHeures zijn de diverse zones onderwater die elk een ander karakter hebben. Naast een zogenoemde zanderige zone zijn er zones met stenen en zones met slakken en zoetwaterkreeften.

Het meer bestaat uit twee duikgebieden: duikzone A en duikzone B.

Het zicht in varieert in Barrage líEau díHeures tussen twee en tien meter. In de drukkere perioden van het jaar kan het zicht minder goed zijn als gevolg van het grote aantal duikers.

Je kunt aan beide zijden van het meer via een steiger het water in. Bij duikgebied A loopt de bodem vanaf de kant geleidelijk af tot een diepte van dertig meter. De grond is hier bezaaid met kleine steentjes en boomstronken. Op de bodem vind je tevens een verhard platform dat je via een touw kunt bereiken. Duikers hoeven zich dan niet in de modderige bodem af te zetten om op te stijgen. De veertig meter zone ligt aan de overzijde van het meer. Wie op deze diepte wil duiken moet met de auto de dam oversteken naar duikzone B. Hiervoor dien je een sleutel af te halen bij het nabijgelegen duikcentrum aan de zuidzijde van het meer.

Hier bevinden zich tevens kleed- en verhuurruimten. Na je duik kun je in het clubhuis ook nog gezellig wat eten en drinken.

Het water van de Barrage is vrij helder en varieert in temperatuur van vier tot achttien graden. Vaak staat er wat stroming. Flora is hier nauwelijks, fauna des te meer. Je ziet hier blankvoorn, baars, snoek, paling en forel. In het voorjaar worden hydroÔdpoliepen waargenomen en in het najaar kleine zoetwaterkwalletjes.

De stenen op de bodem zijn bedekt met massaís zebramosseltjes en in de modder leven zwanemossels. De takken van de boomstronken herbergen rivierkreeftjes en slakken

Paling - © Frank Peeters Barrage de líEau díHeures is een uitgebreid natuurgebied tussen Samber en Maas en omvat het grootste watergebied van BelgiŽ.

Het is een unieke plek in WalloniŽ met een omvang van achttienhonderd hectare, waarvan zeshonderd hectare water. Het gebied bestaat uit een mozaÔek van vijf meren met samen vijftig kilometer oever.

Je kunt hier prachtige natuurwandelingen maken, fietsen en tal van andere watersportactiviteiten beoefenen.


Deze foto is genomen door Verbree op 04 Oct 2008 16:38

Geplaatst: 06 Oct 2008


Deze foto is genomen door Mink0esj op 01 Aug 2009 14:00

Geplaatst: 10 Aug 2009


Deze foto is genomen door Mink0esj op 01 Aug 2009 14:00

Geplaatst: 10 Aug 2009
uit c


voor meer info mail: eric@duikstekken.nl
© 2002-2007 EV-Soft Webdesign