hoofdpagina Contact met ons Naar de duikstekken Links naar anders duiksites Alle duikshops van nederland Help mee informatie over duikstekken te verzamelen Alle duikcentra en duikscholen van nederland
schroevendaalse plas 0015schroevendaalse plas 0027schroevendaalse plas 0016schroevendaalse plas 0024schroevendaalse plas 0017schroevendaalse plas 0020schroevendaalse plas 0022schroevendaalse plas 0009

schroevendaalse plas 0028schroevendaalse plas 0001schroevendaalse plas 0000


terug
NL / LIMBURG / SCHROEVENDAALSE PLAS
Plaats - Ohe en Laak
Omschrijving - Er stonden op de locatie geen borden waar op stond dat er niet gezwommen of gedoken mocht worden, dus ik ben er vanuit gegaan dat we hier gewoon mochten duiken. Er hoeft voor deze duikstek geen entree te worden betaald. Om sommige sites wordt gemeld dat er een zwemverbod geldt. Dit heb ik nergens bevestigd gekregen, verder weet ik niet of dat dan automatisch betekent dat er een duikverbod zou gelden. Wij (= Paul Roozen) zijn deze duik richting het midden van de plas gezwommen (30 graden). zicht was best goed te noemen. maximale diepte van de plas schat ik op een meter of 13, wij zijn op 10 max geweest aangezien dieper het zicht slechter werd. De bodem bestaat ook weer uit verschillende hellinkjes.
Routebeschrijving - Om bij de stek te komen ga een hekje door dat altijd open kan, je komt nu in een weide waar paarden liepen. steek de dijk over en dan kom je bij de plas uit. Dit is een makkelijke route. Bij nat weer wel opletten dat je niet uit schuift over het eventueel natte gras. De auto is te parkeren langs een onverharde weg. (weet niet of de boeren hier blij mee zijn). Andere parkeer gelegenheid is er niet. Zie pic_0000 in de bijlage (kaartje)
Onderwaterleven - Vis hebben we deze duik niet gezien, wel onvoorstelbaar veel kuit, dus ik verwacht dit seizoen (2007) wel veel vis. Het kuit was te vinden op een aantal omgevallen bomen en stronken onder water op een meter of 3 links van de instap Interessant was de rillige bodem structuur van zand, klei en geregeld kwamen we ook grote keien tegen.
Oosterlengte (GPS) - 5500800
Noorderbreede (GPS) - 52061200
Aangemaakt door - eric op 9 March 2004
Gewijzigd door - eric op 22 April 2007

Log in om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties geplaatst, bent u de eerste?
Gelogde duiken op deze stek (totaal 1 duiken)


MOO waarnemingen
Totaal Onbe kend Niet gezien Zeld zaam Alge meen Mas saal
uit c


voor meer info mail: eric@duikstekken.nl
© 2002-2007 EV-Soft Webdesign